Εμφύτευση φρυδιών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα πυκνά, καλοσχηματισμένα φρύδια αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό της αρμονίας, της συμμετρίας και της νεότητας του προσώπου. Όταν τα φρύδια δεν έχουν ξεκάθαρο σχήμα και δεν δείχνουν οριοθετημένα, τότε συχνά προσδίδουν ένα βλέμμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Η εμφύτευση φρυδιών είναι η μοναδική θεραπεία που μπορεί να ενισχύσει την πυκνότητα των φρυδιών σας και να βελτιώσει το σχήμα τους με 100% φυσικό τρόπο. Είναι η πλέον εξελιγμένη ιατρική μέθοδος που απευθύνεται σε όσους έχουν πολύ αραιά ή αδυνατισμένα φρύδια. Με τη σύγχρονη μέθοδο εμφύτευσης φρυδιών, μπορούμε να ανασχεδιάσουμε το σχήμα, τη γωνία, το τόξο και το πάχος των φρυδιών, πάντα σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας, αναδεικνύοντας έτσι το βλέμμα και την εκφραστικότητα του προσώπου σας.

Τα σημεία υπεροχής της Εμφύτευσης Φρυδιών

Η εξελιγμένη τεχνική FUE έχει καταστήσει τη μέθοδο εμφύτευσης φρυδιών μία ανώδυνη, μικροχειρουργική διαδικασία, που δεν αφήνει ουλές ή σημάδια στο τριχωτό της κεφαλής ή την περιοχή των φρυδιών, ούτε συνεπάγεται ταλαιπωρία για τον ασθενή.

icon

Αποκατάσταση πυκνότητας φρυδιών

icon

Φυσικό, τρισδιάστατο αποτέλεσμα

icon

Ενίσχυση σχήματος και μήκους φρυδιών

icon

Δυνατότητα κάλυψης ουλών

icon

Ενίσχυση της εκφραστικότητας του προσώπου

icon

Οριστική λύση χωρίς σημάδια

Πότε χρειάζεται η εμφύτευση φρυδιών;

Η εμφύτευση φρυδιών μπορεί να κριθεί απαραίτητη τόσο για αισθητικούς, όσο και για επανορθωτικούς σκοπούς. Το ιδανικό σχήμα και μέγεθος των φρυδιών έχει αλλάξει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Στην Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Αίγυπτο, οι γυναίκες διατηρούσαν τα φρύδια τους πυκνά, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις υιοθετούσαν ακόμα και ένα ενιαίο μονόφρυδο, αποφεύγοντας δηλαδή να αποτριχώνουν το μεσόφρυό τους. Οι γυναίκες του Μεσαίωνα αντιθέτως προτιμούσαν τα πολύ λεπτά φρύδια, τα οποία υπήρξαν πολύ δημοφιλή και τη δεκαετία του ’20 όπως και για αρκετές δεκαετίες μετά.

Τα τελευταία χρόνια όμως, έχουν επιστρέψει στη μόδα τα πιο έντονα, πλούσια φρύδια που αποτελούν σύμβολο θηλυκότητας και στοιχείο έντονης εκφραστικότητας. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως, είτε λόγω κληρονομικότητας, είτε λόγω παλαιότερης εντατικής αποτρίχωσης με τσιμπιδάκι, είτε λόγω κάποιου τραυματισμού ή εγκαύματος, τα φρύδια μπορεί να είναι αραιά και αδυνατισμένα. Η μέθοδος εμφύτευσης φρυδιών μπορεί να τονίσει το μέγεθος, το σχήμα και την πυκνότητά τους, χαρίζοντάς σας ένα θεαματικό αποτέλεσμα.

Πώς εφαρμόζεται η εμφύτευση φρυδιών;

Η εμφύτευση φρυδιών εφαρμόζεται με την εξελιγμένη μέθοδο FUE (Follicular Unit Extraction), που αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών και πραγματοποιείται χωρίς πόνο, χωρίς τομές, χωρίς σημάδια. Για την αποκατάσταση της τριχοφυΐας των φρυδιών, λαμβάνονται τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής που έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα τριχοθυλάκια των φρυδιών, και εμφυτεύονται στην περιοχή των φρυδιών. Τα τριχοθυλάκια επιλέγονται με βάση το χρώμα, το πάχος και τον αριθμό τριχών που φέρουν, ώστε να προσφέρουν ένα ομοιόμορφο φυσικό αποτέλεσμα. Εξάγονται ένα-ένα από τη δότρια περιοχή της κεφαλής και εμφυτεύονται επίσης ένα-ένα στο κατάλληλο βάθος και με την κατάλληλη γωνία και κατεύθυνση, ακολουθώντας το φυσικό σχήμα των φρυδιών.

Η σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης φρυδιών είναι η μοναδική που μπορεί να προσφέρει μόνιμο και απολύτως ικανοποιητικό αποτέλεσμα, καθώς διορθώνει το σχήμα και την πυκνότητα των φρυδιών με τρισδιάστατο τρόπο, και όχι μόνο δισδιάστατα όπως κάνει για παράδειγμα το τατουάζ φρυδιών ή η μέθοδος ημιμόνιμου μακιγιάζ microblading.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για εμφύτευση φρυδιών

Η εμφύτευση φρυδιών είναι ιδανική θεραπεία για τις περιπτώσεις που τα φρύδια είναι πολύ λεπτά, αραιά, άτονα ή αποδυναμωμένα από:

icon

Τράβηγμα με τσιμπιδάκι

icon

Laser αποτρίχωση

icon

Κληρονομικότητα

icon

Τραυματισμός

icon

Έγκαυμα

icon

Πάθηση (ερυθηματώδης λύκος ή υποθυρεοειδισμός)

Πώς επιτυγχάνουμε ένα άριστο αποτέλεσμα

Συμμετρία και αρμονία

Η συμμετρία των φρυδιών αποτελεί κλειδί για ένα ωραίο, φυσικό αποτέλεσμα. Δίνουμε λοιπόν πολύ μεγάλη έμφαση στον σωστό σχεδιασμό τους ώστε να πλαισιώνουν αρμονικά τα μάτια και το πρόσωπο και να ενισχύουν την εκφραστικότητά μας.

Κατεύθυνση τριχών

Η κατεύθυνση των τριχών είναι εξαιρετικά σημαντική στην εμφύτευση φρυδιών. Καθώς τα φρύδια αποτελούνται από τρίχες που φυτρώνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις σε έναν πολύ μικρό χώρο, είναι υψίστης σημασίας η τεχνική τοποθέτησης να ακολουθεί τις φυσιολογικές γωνίες έκφυσης των τριχών.

Μονότριχα τριχοθυλάκια

Τα τριχοθυλάκια που μεταμοσχεύονται στην εμφύτευση φρυδιών, είναι κατά κύριο λόγο μονότριχα, φέρουν δηλαδή μόνο μία τρίχα το καθένα, ώστε να προσφέρουν ένα διακριτικά πλούσιο αποτέλεσμα, αφού τα φρύδια εκ φύσεως αποτελούνται από μονότριχα τριχοθυλάκια.

Μικροσκοπικά εργαλεία

Τα εργαλεία για την εμφύτευση φρυδιών έχουν διάμετρο μικρότερη του ενός χιλιοστού (0,8mm για την ακρίβεια). Δεν τραυματίζουν ούτε τη δότρια, ούτε τη λήπτρια περιοχή, και επιτρέπουν πολύ ακριβείς κινήσεις στην τοποθέτηση των τριχοθυλακίων, όπως επίσης και την εμφύτευσή τους σε πολύ κοντινές αποστάσεις, ώστε να επιτυγχάνεται ένα πυκνό αποτέλεσμα.

Τα 3 στάδια της εμφύτευσης φρυδιών

Στάδιο 1ο: Μελέτη και σχεδιασμός

Ο ιατρός εξετάζει την κατάσταση των τριχοθυλακίων στη δότρια και τη λήπτρια περιοχή, και ακολουθεί λεπτομερής συζήτηση για τις ανάγκες και τις προσδοκίες που έχει ο ασθενής. Το σχήμα των φρυδιών καθορίζεται κατά τη διάρκεια μιας αναλυτικής μελέτης όλου του προσώπου, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι συμμετρικό και αρμονικό σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Στάδιο 2ο: Εξαγωγή τριχοθυλακίων

Στην πρώτη φάση του χειρουργείου, εξάγεται ο απαραίτητος αριθμός τριχοθυλακίων από την ινιοκροταφική περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Σε αντίθεση με τη μεταμόσχευση μαλλιών, για την οποία απαιτείται ξύρισμα όλης της κεφαλής, στην εμφύτευση φρυδιών αρκεί να τριμαριστούν μερικές μικρές περιοχές, που δεν γίνονται ορατές ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά (unshaven τεχνική). Πριν την εξαγωγή των τριχοθυλακίων, εφαρμόζεται τοπική αναισθησία στη δότρια περιοχή. Μέχρι το επόμενο βήμα της εμφύτευσης των μοσχευμάτων (grafts), τα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε ειδικό διάλυμα που διασφαλίζει την επιβίωσή τους.

Στάδιο 3ο: Εμφύτευση τριχοθυλακίων

Αφού ολοκληρωθεί η εξαγωγή των τριχοθυλακίων, ακολουθεί η δεύτερη φάση της μεταμόσχευσης. Αφού εφαρμοστεί τοπική αναισθησία στη λήπτρια περιοχή, ο ιατρός προχωράει με την εμφύτευση των μοσχευμάτων (grafts) αποκαθιστώντας την τριχοφυΐα σε κάθε φρύδι με τη σειρά. Η εμφύτευση πραγματοποιείται με το ειδικό Implanter Pen, με το οποίο τα τριχοθυλάκια εισάγονται με μία κίνηση στη νέα τους θέση, χωρίς να προηγείται δηλαδή άνοιγμα οπής με νυστέρι. Τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται πάντα στο κατάλληλο βάθος και με την κατάλληλη γωνία ώστε να επιτευχθεί ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Συχνές Ερωτήσεις

Πόση ώρα διαρκεί η εμφύτευση φρυδιών;

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα χρειαστούν για ένα άριστο αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, χρειάζονται περίπου 4-5 ώρες, καθώς προηγείται πάντα λεπτομερής σχεδιασμός του μεγέθους, του τόξου, της γωνίας και της συμμετρίας των δύο φρυδιών, πάντα σε συνάρτηση με τα μάτια και σε πλήρη αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Πόσα τριχοθυλάκια χρειάζονται στην εμφύτευση φρυδιών;

Ο αριθμός των τριχοθυλακίων εξαρτάται από τις ανάγκες κάλυψης της περιοχής. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 300 τριχοθυλάκια για την αύξηση του μεγέθους και της πυκνότητας του κάθε φρυδιού. Χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο μονότριχα τριχοθυλάκια στην εμφύτευση φρυδιών και κάποια λίγα δίτριχα στα σημεία όπου απαιτείται έντονη πυκνότητα, καθώς τα πιο πολύτριχα τριχοθυλάκια δίνουν ένα αφύσικο αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε αντίθεση με τη μεταμόσχευση μαλλιών όπου τα πολύτριχα τριχοθυλάκια είναι πολύτιμα καθώς προσφέρουν σημαντική πυκνότητα, στην περιοχή των φρυδιών προκαλούν ένα υπερβολικό και χοντροκομμένο αποτέλεσμα. Με στόχο το φυσικό αποτέλεσμα, τα τριχοθυλάκια στην εμφύτευση φρυδιών λαμβάνονται συνήθως από την ινιοκροταφική περιοχή, όπου εντοπίζονται περισσότερα μονότριχα τριχοθυλάκια.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα της εμφύτευσης φρυδιών;

Η επαναφύτρωση των φρυδιών είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται σταδιακά και ολοκληρώνεται περίπου έναν χρόνο μετά τη μεταμόσχευση. Θα πρέπει να φανείτε υπομονετικοί στο διάστημα αυτό, καθώς η επανέκφυση των φρυδιών περνάει τα ίδια στάδια με την επανέκφυση των τριχών σε μία μεταμόσχευση μαλλιών αντιστοίχως. Περίπου 3 βδομάδες μετά την εμφύτευση των φρυδιών, οι τρίχες πέφτουν εξαιτίας του σοκ που έχουν δεχτεί τα τριχοθυλάκια κατά τη διαδικασία της μεταφοράς τους. Γύρω στον 2ο-3ο μήνα, οι τρίχες αρχίζουν να εκφύονται εκ νέου και μεγαλώνουν φυσιολογικά μέχρι να αποκτήσουν τον τελικό όγκο και μέγεθός τους. Γύρω στον 6ο-8ο μήνα, μπορείτε να δείτε ένα σημαντικό μέρος του αποτελέσματος, το οποίο ολοκληρώνεται κοντά στο έτος. Η εμφύτευση φρυδιών είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να προσφέρει ένα φυσικό τρισδιάστατο αποτέλεσμα, το οποίο είναι και μόνιμο!

Πονάει η εμφύτευση φρυδιών;

Η εμφύτευση φρυδιών είναι μία ανώδυνη διαδικασία για τον ασθενή, καθώς εγχέεται τοπικό αναισθητικό τόσο στην περιοχή από την οποία λαμβάνονται τα τριχοθυλάκια (δότρια περιοχή), όσο και στην περιοχή των φρυδιών όπου εμφυτεύονται (λήπτρια περιοχή).

Πόσο σύντομα μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από 2-3 ημέρες. Ωστόσο, μπορεί να θελήσετε να περιμένετε 5-7 ημέρες το πολύ ώστε να έχει προχωρήσει η επούλωση της περιοχής και να έχουν εξαφανιστεί εντελώς τα σημάδια της διαδικασίας.

Τα νέα φρύδια απαιτούν ειδική φροντίδα;

Τα νέα φρύδια δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς αποτελούν δικές σας φυσικές τρίχες, τις οποίες μπορείτε να βρέχετε, να πλένετε και να σαπουνίζετε κανονικά. Επίσης, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να τις βάφετε. Η μοναδική περιποίηση που χρειάζονται, είναι το τριμάρισμά τους όποτε μακραίνουν αρκετά. Καθώς πρόκειται για τριχοθυλάκια που έχουν ληφθεί από το τριχωτό της κεφαλής, οι τρίχες είναι γενετικά προγραμματισμένες να μακραίνουν, ένα χαρακτηριστικό που το διατηρούν και στη νέα τους θέση στην περιοχή των φρυδιών. Συνήθως χρειάζονται λίγο ψαλίδισμα μια φορά τον μήνα.

Η εμφύτευση φρυδιών αφήνει σημάδια;

Η σύγχρονη μέθοδος FUE υπερέχει ακριβώς στο γεγονός ότι τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται ένα-ένα από το τριχωτό της κεφαλής και τοποθετούνται επίσης ένα-ένα στα σημεία των φρυδιών για να αποκαταστήσουν τη χαμένη πυκνότητα. Τόσο η διαδικασία της εξαγωγής, όσο και η διαδικασία της τοποθέτησης, πραγματοποιείται με μικροσκοπικά εργαλεία που δεν τραυματίζουν το δέρμα και επιτρέπουν ταχεία επούλωση.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται η εμφύτευση φρυδιών;

Η εμφύτευση φρυδιών δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς που υποφέρουν από ουλωτική αλωπεκία, αυτοάνοση μορφή αλωπεκίας (γυροειδή αλωπεκία), μη ελεγχόμενη τριχοτιλλομανία ή πολύ φτωχή δότρια περιοχή, που να μην προσφέρει επαρκή μοσχεύματα.