Αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών

Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί. Η έκφυση των νέων μαλλιών περνάει από διάφορα στάδια μέχρι να φτάσει να χαρίσει το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό το φυσικό, πυκνό αποτέλεσμα που θα σας ανταμείψει και θα διαρκέσει για πάντα!

1ος μήνας

Τον πρώτο μήνα μετά το χειρουργείο, είναι φυσιολογικό να υπάρχει έντονη τριχόπτωση. Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά αναμένεται να πέσουν εξαιτίας του «σοκ» που βιώνουν τα τριχοθυλάκια κατά την εξαγωγή και τη μεταφορά τους, που έχει ως αποτέλεσμα να περάσουν πρόωρα στην τελογενή φάση του κύκλου ζωής τους (φάση ανάπαυλας). Ωστόσο, πέφτουν μόνο τα στελέχη των τριχών, δηλαδή το ορατό σημείο της τρίχας. Τα ίδια τα τριχοθυλάκια παραμένουν κανονικά εμφυτευμένα στη θέση τους και ετοιμάζονται να μπουν σε νέα φάση ανάπτυξης. Όσον αφορά στη δότρια περιοχή, ήδη 10 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών έχει επουλωθεί πλήρως και δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να προδίδει την επέμβαση.

3ος μήνας

Με βάση τον κύκλο ζωής της τρίχας, χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον 3 μήνες μέχρι να γίνουν ορατές οι πρώτες νέες τρίχες στις αραιωμένες περιοχές. Επομένως, οι πρώτοι μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών περνάνε χωρίς ιδιαίτερη ορατή πρόοδο. Παρ’ όλα αυτά, να είστε βέβαιοι ότι τα τριχοθυλάκιά σας είναι υγιή και εργάζονται κανονικά για να σας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών. Σημειώστε ότι η έκφυση των πρώτων τριχών δεν γίνεται από όλα τα τριχοθυλάκια ταυτόχρονα, όπως επίσης ότι οι πρώτες τρίχες που φύονται, μπορεί να είναι πιο λεπτές και σγουρές, θυμίζοντας αυτές του σώματος. Μην ανησυχείτε, είναι φυσιολογικό. Καθώς μακραίνουν, θα λαμβάνουν όλα τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων μαλλιών σας. Υπολογίστε ότι μέχρι το τέλος του 3ου μήνα θα μπορείτε να δείτε περίπου το 20% της έκφυσης των νέων μαλλιών.

5ος-8ος μήνας

Αυτό είναι το διάστημα που οι λήπτριες περιοχές της μεταμόσχευσης μαλλιών αρχίζουν να γεμίζουν με τα νέα μαλλιά! Αυτή είναι μία ανεπανάληπτη περίοδος για τους ασθενείς που έχουν βιώσει το στρες της τριχόπτωσης, καθώς αρχίζει να αποκαθίσταται η πυκνότητα των μαλλιών τους και η νεανική εικόνα τους. Τον 5ο μήνα, το ποσοστό της επανέκφυσης των νέων τριχών κυμαίνεται γύρω στο 40%, ενώ μέχρι το τέλος του 8ου μήνα μπορείτε να δείτε περίπου το 80% του αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών. Να θυμάστε ωστόσο ότι ο όγκος και η πυκνότητα των τριχών διαρκώς βελτιώνονται και ενισχύονται μέχρι να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα.

9ος-12ος μήνας

Η ανάπτυξη των νέων μαλλιών εξελίσσεται κανονικά. Τα μαλλιά μακραίνουν φυσιολογικά 1-2 εκατοστά τον μήνα και οι τρίχες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη διάμετρο, χαρίζοντας έτσι ακόμα πιο πυκνό αποτέλεσμα. Κατά μέσο όρο, το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται μόλις συμπληρωθεί ένα έτος από την ημέρα της μεταμόσχευσης μαλλιών. Ωστόσο, ανάλογα με τον ρυθμό του κάθε οργανισμού, υπάρχουν περιστατικά στα οποία το αποτέλεσμα εξελίσσεται μέχρι τον 15ο ή και τον 18ο μήνα, όμως ήδη μέχρι τον 12ο μήνα έχει φανεί το μεγαλύτερο μέρος του αποτελέσματος. Είναι η στιγμή που μπορείτε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να ανταμειφθείτε για την υπομονή σας, απολαμβάνοντας τη θεαματική διαφορά ανάμεσα στο «πριν» και «μετά»! Και το πιο σημαντικό; Τα νέα σας μαλλιά είναι παντοτινά!

Μεταμόσχευση Μαλλιών - Photo Story

1 Ασθενής, 3 Μεταμοσχεύσεις Μαλλιών, 12 Χρόνια διαφορά.

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποκαθιστά την πυκνότητα στις αραιωμένες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής, όμως δεν αποτελεί θεραπεία για την τριχόπτωση. Η τριχόπτωση δικαιούται να εξελίσσεται. Δεν θα επηρεάσει ποτέ τα μεταμοσχευσμένα μαλλιά, όμως τα παλιά μαλλιά μπορεί να συνεχίσουν πέφτουν κι επομένως ενδέχεται στο μέλλον να χρειαστείτε μία δεύτερη ή και μία τρίτη μεταμόσχευση μαλλιών για ενίσχυση της πυκνότητας στην ίδια περιοχή ή σε άλλη περιοχή του τριχωτού. Η εξέλιξη της τριχόπτωσης συνήθως μπορεί να προβλεφθεί και έτσι να διαμορφωθεί εξ αρχής το πλάνο αντιμετώπισης της αραίωσης για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε το Photo Story ενός ασθενούς μας, που πραγματοποίησε 3 μεταμοσχεύσεις μαλλιών μέσα σε 12 χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα.

1η Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η αραίωση των μαλλιών ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία από την μπροστινή περιοχή των μαλλιών, με τη σταδιακή υποχώρηση της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής και την αραίωση στην κορυφή της κεφαλής. Όταν η αραίωση έφτασε σε βαθμίδα Norwood V, τότε προχωρήσαμε στην 1η μεταμόσχευση μαλλιών για την αποκατάσταση τόσο της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής, όσο και της πυκνότητας στις ζώνες Α και Β.

Πριν την επεμβαση

2 ημερες μετα την επεμβαση

20 ημερες μετα την επεμβαση

90 ημερες μετα την επεμβαση

6 μηνες μετα την επεμβαση

12 μήνες μετα την επεμβαση

2η Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η τριχόπτωση εξελίχτηκε τα επόμενα χρόνια, επηρεάζοντας ωστόσο μόνο τα παλιά μαλλιά του ασθενούς. Προσοχή: τα μεταμοσχευμένα μαλλιά δεν επηρεάζονται ποτέ από την εξέλιξη της τριχόπτωσης, αφού λαμβάνονται από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής όπου τα τριχοθυλάκια δεν είναι ευαίσθητα στην επίδραση των ανδρικών ορμονών. Η 2η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιήθηκε μετά από 10 χρόνια στις ίδιες ακριβώς ζώνες (Α και Β) για την ενίσχυση του πρώτου αποτελέσματος.

Πριν την επεμβαση

2 ημερες μετα την επεμβαση

30 ημερες μετα την επεμβαση

60 ημερες μετα την επεμβαση

5 μηνες μετα την επεμβαση

6 μήνες μετα την επεμβαση

3η Μεταμόσχευση Μαλλιών

Δύο χρόνια αργότερα, η αραίωση εμφανίστηκε έντονα στην κορυφή της κεφαλής (τη λεγόμενη ζώνη Γ), νέο σημείο. Αυτός ήταν ο λόγος που ο ασθενής προχώρησε στην τρίτη και τελευταία μεταμόσχευση μαλλιών (μόνο στη ζώνη Γ). Πλέον, απολαμβάνει ένα φυσικό, ομοιόμορφο, πυκνό αποτέλεσμα σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. Και το πιο σημαντικό; Τα μαλλιά του είναι μόνιμα!

Πριν την επεμβαση

2 ημερες μετα την επεμβαση

6 μηνες μετα την επεμβαση

2 χρόνια μετα την επεμβαση

Πριν & Μετά τη Μεταμόσχευση Μαλλιών

1η Μεταμοσχευση
2η Μεταμοσχευση
3η Μεταμοσχευση
3η Μεταμοσχευση

Στη Regrow Clinic έχουμε 15 Χρόνια εξειδίκευσης στη μεταμόσχευση μαλλιών κι έχουμε πραγματοποιήσει με επιτυχία περισσότερες από 6.000.000 μεταφορές τριχοθυλακίων. Δείτε κάποια από τα περιστατικά μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ