Εμφύτευση γενιών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα γένια αποτελούν σύμβολο αρρενωπότητας για τους άνδρες. Πολλοί επιλέγουν να αφήνουν μούσι, μουστάκι, φαβορίτες ή να ακολουθούν τάσεις όπως το goatee beard, ως ένα statement γοητείας και αυτοπεποίθησης. Παρ’ όλα αυτά, η τριχοφυΐα του προσώπου δεν είναι πάντα έντονη ή ομοιόμορφα πυκνή για να ευνοεί ένα τέτοιο λουκ.

Η εμφύτευση γενιών είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να ενισχύσει την πυκνότητα και να διορθώσει το σχήμα της τριχοφυΐας του προσώπου με 100% φυσικό τρόπο. Μάλιστα, μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, η εμφύτευση γενιών αποτελεί τη 2η πιο δημοφιλή θεραπεία μεταφοράς τριχοθυλακίων που επιλέγουν οι άνδρες, σύμφωνα με την τελευταία στατιστική έρευνα της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού. Η μεταμόσχευση γενιών με τη μέθοδο FUE μας επιτρέπει να αποκαταστήσουμε την πυκνότητα και το σχήμα της γενειάδας, προσφέροντας ένα απολύτως φυσικό, πυκνό αποτέλεσμα ακόμα και σε περιπτώσεις που το ανδρικό πρόσωπο είναι εντελώς άτριχο.

Τα σημεία υπεροχής της Εμφύτευσης Γενιών FUE

Η εξελιγμένη τεχνική FUE έχει καταστήσει τη μέθοδο εμφύτευσης γενιών μία ανώδυνη, μικροχειρουργική διαδικασία, που δεν αφήνει ουλές ή σημάδια στο τριχωτό της κεφαλής ή την περιοχή των γενιών, ούτε συνεπάγεται ταλαιπωρία για τον ασθενή.

icon

Αποκατάσταση πυκνότητας γενιών

icon

Επιλογή σχήματος γενειάδας

icon

Δυνατότητα κάλυψης ουλών

icon

Ενίσχυση της αρρενωπότητας του προσώπου

icon

Φυσικό αποτέλεσμα

icon

Οριστική λύση χωρίς σημάδια

Πότε χρειάζεται η εμφύτευση γενιών;

Έχει περάσει προ πολλού η εποχή που το φουλ ξύρισμα του ανδρικού προσώπου θεωρούταν απαραίτητο για μία «πολιτισμένη» εμφάνιση. Εδώ και πολλά χρόνια, η επιμελημένη ή ακόμα και ατημέλητη τριχοφυΐα του προσώπου έχει επιστρέψει στη μόδα. Μάλιστα, οι έρευνες συμφωνούν ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο γοητευτικούς τους άνδρες με γένια. Το μούσι έχει αναδειχθεί σε σύμβολο αρρενωπότητας και οι άνδρες που το υιοθετούν ως στυλ, μοιάζουν να αποπνέουν μεγαλύτερη ωριμότητα και υψηλότερο κοινωνικό στάτους.

Πολλές φορές όμως, η τριχοφυΐα του ανδρικού προσώπου είναι αραιή, αδύναμη ή ακόμα και ανύπαρκτη. Πολλοί άντρες είναι σχεδόν άτριχοι στο πρόσωπο ή παρουσιάζουν κενά («μπαλώματα») ανάμεσα στα γένια τους, είτε λόγω κληρονομικότητας, είτε εξαιτίας κάποιου τραυματισμού, εγκαύματος, ουλής ή κάποιας επεμβατικής διαδικασίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εμφύτευση γενιών μπορεί να αποκαταστήσει την πυκνότητα και την ομοιομορφία της τριχοφυΐας του προσώπου με 100% φυσικό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως ικανοποιητικό και μόνιμο!

Πώς εφαρμόζεται η εμφύτευση γενιών;

Στη reGrow Clinic, η αποκατάσταση της τριχοφυΐας του γενείου πραγματοποιείται με την εξελιγμένη μέθοδο μεταφοράς μεμονωμένων τριχοθυλακίων FUE, που την χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια με άριστα αποτελέσματα και στη μεταμόσχευση μαλλιών. Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που ολοκληρώνεται με τοπική αναισθησία στον χώρο του ιατρείου, χωρίς να αφήνει ουλές ή σημάδια στο τριχωτό. Για ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα, λαμβάνονται τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής που έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα τριχοθυλάκια του προσώπου, και εμφυτεύονται στις περιοχές του γενείου που χρειάζονται ενίσχυση.

Μπορεί επίσης να ληφθούν τριχοθυλάκια από το κατώτερο τμήμα του πηγουνιού, στην περίπτωση που το μούσι είναι αρκετά πυκνό και να ανακατανεμηθούν με στόχο την ενίσχυση της τριχοφυΐας στις φαβορίτες, τα μάγουλα ή τη γραμμή της σιαγόνας. Τα τριχοθυλάκια επιλέγονται πάντα με βάση το χρώμα, το πάχος και τον αριθμό των τριχών που φέρουν, ώστε να χαρίσουν ένα ομοιόμορφο φυσικό αποτέλεσμα. Εξάγονται ένα-ένα από τη δότρια περιοχή της κεφαλής και εμφυτεύονται επίσης ένα-ένα στη λήπτρια περιοχή, στο κατάλληλο βάθος και με την κατάλληλη γωνία και κατεύθυνση, ώστε να ακολουθείται η φυσική τριχοφυΐα των γενιών.

Kατάλληλοι υποψήφιοι για εμφύτευση γενιών

Η εμφύτευση γενιών είναι ιδανική θεραπεία για σημεία του προσώπου που είναι εντελώς άτριχα ή παρουσιάζουν αραιή τριχοφυΐα για τους εξής λόγους:

icon

Κληρονομικότητα

icon

Τριχοτιλλομανία

icon

Τραυματισμός

icon

Έγκαυμα ή ουλή

icon

Σημάδια ακμής

icon

Ουλή από λίφτινγκ

Φυσικό, παντοτινό αποτέλεσμα

Στα barber shops, οι κομμωτές επιχειρούν να διορθώσουν ή να καμουφλάρουν την αραιή τριχοφυΐα του προσώπου δοκιμάζοντας διαφορετικά σχέδια και διαφορετικούς τρόπους ξυρίσματος ή τριμαρίσματος στις φαβορίτες, τα γένια, το μουστάκι και το μούσι, όμως το αποτέλεσμα είναι προσωρινό. Το μεγάλο πλεονέκτημα της εμφύτευσης γενιών FUE είναι ότι το σχήμα και τα όρια της τριχοφυΐας καθορίζονται στο στάδιο του σχεδιασμού με βάση το τι ταιριάζει στο εκάστοτε ανδρικό πρόσωπο, και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, χωρίς να απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα ή προσπάθεια για να διατηρηθεί.

Τα 3 στάδια της εμφύτευσης γενιών

Στάδιο 1ο: Μελέτη και σχεδιασμός

Προηγείται αναλυτική μελέτη του προσώπου και συζήτηση σχετικά με το επιθυμητό σχήμα της γενειάδας. Αφού εντοπιστούν οι ανάγκες για την πύκνωση των αραιωμένων περιοχών, εξετάζονται οι δυνατότητες της δότριας περιοχής και ακολουθεί λεπτομερής σχεδιασμός για την κατανομή των διαθέσιμων μοσχευμάτων στις αραιές περιοχές ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη πυκνότητα και το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό και συμμετρικό.

Στάδιο 2ο: Εξαγωγή τριχοθυλακίων

Στο πρώτο στάδιο της επέμβασης, εξάγονται τα απαραίτητα τριχοθυλάκια από την πίσω περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Λαμβάνονται κατά κύριο λόγο τριχοθυλάκια που φέρουν μία ή το πολύ δύο τρίχες, αφού τα γένια εκ φύσεως αποτελούνται κυρίως από μονότριχα τριχοθυλάκια και στόχος μας είναι να επιτύχουμε ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Για την εμφύτευση γενιών δεν είναι πάντα απαραίτητο το ξύρισμα του κεφαλιού. Αν η μεταμόσχευση αφορά σε μικρό αριθμό τριχοθυλακίων, τότε αυτά μπορούν να ληφθούν με το τριμάρισμα μικρών περιοχών της κεφαλής που δεν γίνονται ορατές ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά (unshaven μέθοδος). Αν όμως απαιτείται πλήρης αποκατάσταση της τριχοφυΐας του προσώπου, τότε θα χρειαστεί να προηγηθεί ξύρισμα του τριχωτού της κεφαλής. Πριν την εξαγωγή των τριχοθυλακίων, εφαρμόζεται τοπική αναισθησία στη δότρια περιοχή. Μέχρι το επόμενο βήμα της εμφύτευσης των μοσχευμάτων (grafts), τα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε ειδικό διάλυμα που διασφαλίζει την επιβίωσή τους.

Στάδιο 3ο: Εμφύτευση τριχοθυλακίων

Αφού εφαρμοστεί τοπική αναισθησία στη λήπτρια περιοχή του προσώπου, ο ιατρός προχωράει με την εμφύτευση των μοσχευμάτων (grafts) χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο Implanter Pen, με το οποίο εισάγει τα τριχοθυλάκια με μία κίνηση στη νέα τους θέση, χωρίς δηλαδή να δημιουργεί πρώτα οπή με νυστέρι. Τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται σχεδόν παράλληλα με το δέρμα, καθώς αυτή είναι η φυσιολογική γωνία έκφυσης των γενιών.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορούν να ληφθούν τριχοθυλάκια από το σώμα, π.χ. από το στέρνο;

Πρακτικά θα μπορούσαν να ληφθούν, όμως στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετούν, καθώς χρειαζόμαστε τριχοθυλάκια που να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα τριχοθυλάκια του προσώπου. Πέρα από το χρώμα και το πάχος, ένα βασικό χαρακτηριστικό που έχουν τα γένια, είναι ότι μακραίνουν αρκετά αν δεν ξυριστούν. Αυτό το χαρακτηριστικό το έχουν και τα τριχοθυλάκια του τριχωτού της κεφαλής, ενώ αντιθέτως τα τριχοθυλάκια του στέρνου φτάνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο, περιορισμένο μήκος. Επομένως, το στέρνο δεν αποτελεί την ιδανική δότρια περιοχή στην προκειμένη περίπτωση.

Μπορούν να ληφθούν τριχοθυλάκια από άλλον δότη;

Όχι, επειδή ο οργανισμός θα τα απορρίψει ως ξένα σώματα. Σε οποιαδήποτε μεταμόσχευση, προκειμένου να μην υπάρξει απόρριψη των μοσχευμάτων, οι ασθενείς λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα εφ’ όρου ζωής. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, θα ήταν υπερβολή να ακολουθήσει κάποιος μια τέτοια μακροχρόνια αγωγή μόνο και μόνο για αισθητικούς σκοπούς.

Πόσα τριχοθυλάκια χρειάζονται για την αποκατάσταση της τριχοφυΐας του προσώπου;

Ο αριθμός των απαιτούμενων τριχοθυλακίων εξαρτάται από την πυκνότητα και τη διάμετρο των τριχών της υπάρχουσας τριχοφυΐας. Για ένα μικρό «μπάλωμα» ανάμεσα στα γένια, μπορεί να είναι αρκετά 100-200 τριχοθυλάκια. Αν όμως είναι απαραίτητη μία πλήρης εμφύτευση γενιών, τότε μπορεί να χρειαστούν περίπου 3.000 τριχοθυλάκια. Πρόκειται δηλαδή για μία αρκετά απαιτητική επιφάνεια για την οποία μπορεί να χρειαστούν περισσότερα τριχοθυλάκια από όσα χρειάζονται για μία μεταμόσχευση μαλλιών.

Πονάει η εμφύτευση γενιών;

Πρόκειται για μία απολύτως ανεκτή διαδικασία, καθώς στη reGrow Clinic η εμφύτευση γενιών πραγματοποιείται με την ελάχιστα επεμβατική τεχνική FUE, που σημαίνει ότι τα τριχοθυλάκια εξάγονται ένα-ένα από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής και εμφυτεύονται επίσης ένα-ένα στις αραιωμένες περιοχές. Όλη η διαδικασία της μεταμόσχευσης των τριχοθυλακίων πραγματοποιείται με ειδικά μικροσκοπικά εργαλεία που δεν τραυματίζουν και δεν προκαλούν ουλές ή σημάδια στο δέρμα. Η μεταμόσχευση γενιών ολοκληρώνεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας στον χώρο του ιατρείου.

Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει η εμφύτευση γενιών;

Είναι σημαντικό να έχει ολοκληρωθεί η τριχοφυΐα του προσώπου και οι τρίχες να έχουν αποκτήσει την τελική τους διάμετρο και πυκνότητα. Κατά μέσο όρο, η τριχοφυΐα του προσώπου ολοκληρώνεται σε ηλικία 18-21 ετών, ανάλογα βέβαια και με την κληρονομικότητα και τα γονίδια του κάθε άνδρα.

Πότε θα μπορέσω να ξαναξυριστώ;

Συστήνουμε στους ασθενείς μας να αποφύγουν το ξύρισμα για περίπου 20 ημέρες μετά την εμφύτευση γενιών.

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα της εμφύτευσης γενιών;

Η έκφυση των νέων γενιών είναι μία διαδικασία που χρειάζεται περίπου έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί και περνάει από τα ίδια στάδια που περνάει αντίστοιχα και το τριχωτό της κεφαλής στη μεταμόσχευση μαλλιών. Τις πρώτες βδομάδες, οι περισσότερες νέες τρίχες πέφτουν, ως αποτέλεσμα του σοκ που έχουν υποστεί τα τριχοθυλάκια κατά τη μεταφορά τους. Είναι ένα απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο φαινόμενο που δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσει. Κοντά στον 2ο-3ο μήνα, οι τρίχες αρχίζουν να φύονται ξανά, αποκαθιστώντας σταδιακά την πυκνότητα στις αραιωμένες περιοχές. Γύρω στον 6ο-8ο μήνα, έχετε πλέον πολύ καλή εικόνα του αποτελέσματος, το οποίο χρειάζεται περίπου 12 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Τα νέα γένια απαιτούν ειδική φροντίδα;

Όχι. Πρόκειται για δικές σας φυσικές τρίχες, που δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη περιποίηση ή φροντίδα. Μπορείτε να τα βρέχετε κανονικά καθώς πλένετε το πρόσωπό σας, να τα σαπουνίζετε, να τα ξυρίζετε ή να τα τριμάρετε.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται η εμφύτευση γενιών;

Η εμφύτευση γενιών δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς που υποφέρουν από κάποια δερματοπάθεια, μη ελεγχόμενη τριχοτιλλομανία ή πολύ φτωχή δότρια περιοχή, που να μην προσφέρει επαρκή μοσχεύματα.