Mικροχρωματισμός του δέρματος του κεφαλιού (Scalp Micropigmentation)

Το Scalp Micropigmentation είναι μία αισθητική θεραπεία μικροχρωματισμού του δέρματος της κεφαλής, που μπορεί να προσφέρει την αίσθηση πυκνότητας ακόμα και σε περιπτώσεις πλήρους απώλειας των μαλλιών! Είναι μία απολύτως ασφαλής τεχνική ιατρικού τατουάζ, με την οποία πραγματοποιούνται μικροσκοπικές κουκκίδες που έχουν το ίδιο χρώμα, μέγεθος και σχήμα με τα φυσικά σας τριχοθυλάκια, με στόχο να αποκαταστήσουν τη χαμένη πυκνότητα στις αραιωμένες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.

Πώς εφαρμόζεται το SMP;

Γνωστό και ως SMP, Scalp Tattoo ή μέθοδος Τριχομοιοπύκνωσης (Scalp Trichopigmentation, STP), το Scalp Micropigmentation αποτελεί την πιο φυσική λύση για την κάλυψη των σημείων αραιής τριχοφυΐας, ώστε να μην διαφαίνεται το «γυμνό» δέρμα του κεφαλιού. Χρησιμοποιώντας μία ειδική και 100% ασφαλή χρωστική ουσία, σχεδιάζουμε πολύ μικρές κουκκίδες στο τριχωτό της κεφαλής, δημιουργώντας πιστά αντίγραφα των τριχοθυλακίων σας. Με τον τρόπο αυτόν, προσφέρουμε την αίσθηση πυκνότητας στο τριχωτό της κεφαλής και μειώνουμε τη διαφορά μεταξύ των άτριχων περιοχών και των μαλλιών σας. Το χρώμα της χρωστικής επιλέγεται πάντα προσεκτικά με βάση το χρώμα των μαλλιών σας, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι απολύτως φυσικό και μη ανιχνεύσιμο.

Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν το Scalp Tattoo για να πετύχουν την εμφάνιση του ξυρισμένου λουκ, ενώ άλλοι τo προτιμούν για να κάνουν λιγότερο ορατές τις περιοχές της αραίωσης ή τη γραμμή της χωρίστρας. Η μέθοδος SMP είναι επίσης εξαιρετική για την κάλυψη παλαιότερων ουλών λόγω μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική FUT, κάτι που σας επιτρέπει να έχετε ακόμα πιο κοντά μαλλιά.

Και για κοντά, και για μακριά μαλλιά!

Το Scalp Micropigmentation δεν είναι μόνο για όσους αγαπούν το ξυρισμένο λουκ. Είναι μία αισθητική θεραπεία κατάλληλη και για όσους έχουν μακριά μαλλιά, αλλά επιθυμούν να καμουφλάρουν τις αραιωμένες περιοχές για ένα ακόμα πιο «γεμάτο» κεφάλι. Ακόμα κι όταν τα μαλλιά έχουν μήκος, φαίνονται πιο λεπτά και αδύναμα αν είναι αραιά και διαφαίνεται το δέρμα του κεφαλιού ανάμεσά τους. Με τη στοχευμένη δημιουργία χρωματικών μικροκουκκίδων σε συγκεκριμένα σημεία του τριχωτού, μειώνεται η χρωματική αντίθεση ανάμεσα στο χρώμα του δέρματος και των μαλλιών, με αποτέλεσμα οι αραιωμένες περιοχές να είναι λιγότερο ορατές και τα μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για Scalp Micropigmentation

Το Scalp Micropigmentation είναι μία ανώδυνη μη επεμβατική διαδικασία που μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να αλλάξει το λουκ σας, με τον επανασχεδιασμό της πρόσθιας γραμμής, το «γέμισμα» των αραιών περιοχών αλλά και το καμουφλάρισμα τυχόν ουλών.

Icon

Ενίσχυση πυκνότητας

Το SMP μπορεί να ενισχύσει την εικόνα πυκνότητας των μαλλιών σε οποιαδήποτε περίπτωση τριχόπτωσης ή αραίωσης. Η πιστή αναπαραγωγή τριχοθυλακίων στο ίδιο χρώμα με τα φυσικά τριχοθυλάκια «γεμίζει» τις αραιές περιοχές είτε σε ολόκληρο το κεφάλι, είτε κατά τόπους, και ξεγελάει το μάτι χαρίζοντας μία ομοιόμορφη εικόνα πυκνών και δυνατών μαλλιών.

Icon

Εικόνα κοντοκουρεμένου ή ξυρισμένου λουκ

Είναι ίσως η πιο δημοφιλής θεραπεία για τους άνδρες που τους αρέσει να έχουν τα μαλλιά τους ξυρισμένα ή πολύ κοντά κουρεμένα, καθώς ακόμα κι αν δεν υπάρχει τριχόπτωση, διορθώνει τα μικροκενά που μπορεί να υπάρχουν εκ φύσεως στο τριχωτό. Το Scalp Micropigmentation «γεμίζει» ομοιόμορφα όλα τα κενά και χαρίζει την εικόνα ενός ξυρισμένου κεφαλιού τριών ημερών.

Icon

Ανασχεδιασμός πρόσθιας γραμμής

Η υποχώρηση της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής των μαλλιών (hairline) είναι ένα από τα κύρια φαινόμενα που συνοδεύουν την τριχόπτωση. Με το Scalp Micropigmentation μπορούμε να την ανασχεδιάσουμε και να αποκαταστήσουμε τη νεανική εικόνα των μαλλιών σας, πάντα σε απόλυτη αρμονία με την ηλικία σας και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Icon

Γυναίκες με αλωπεκία

Με το 50% των γυναικών να υποφέρει από κάποια μορφή τριχόπτωσης (συνηθέστερα από διάχυτη ή ανδρογενετική μορφή), το Scalp Micropigmentation είναι ιδανική θεραπεία για γυναίκες κάθε ηλικίας, τόσο για εκείνες που επιλέγουν κοντά κουρέματα, όσο και για εκείνες που έχουν μακριά μαλλιά και επιθυμούν να ενισχύσουν την εικόνα πυκνότητας στις αραιωμένες περιοχές (συνήθως στην κορυφή και κοντά στη χωρίστρα).

Icon

Κάλυψη ουλών μεταμόσχευσης μαλλιών

Το Scalp Micropigmentation μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε σημεία του τριχωτού της κεφαλής όπου υπάρχουν ουλές, όπως για παράδειγμα μετά από μία μεταμόσχευση μαλλιών με την παλαιότερη μέθοδο FUT/Strip. Το SMP μπορεί να καλύψει με κουκκίδες στο ίδιο ακριβώς χρώμα με τα μαλλιά τη γραμμική ουλή που αφήνει πίσω της η μέθοδος FUT και η οποία συχνά προδίδει τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Icon

Ακατάλληλα περιστατικά μεταμόσχευσης μαλλιών

Σε περιστατικά που δεν είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση μαλλιών, όταν για παράδειγμα δεν υπάρχει ικανοποιητική δότρια περιοχή, το Scalp Micropigmentation μπορεί να χαρίσει σημαντικό εφέ πυκνότητας ακόμα και σε περιπτώσεις προχωρημένης τριχόπτωσης. Το SMP μπορεί να εφαρμοστεί επίσης σε συνδυασμό με τη μεταμόσχευση μαλλιών για ενίσχυση του αποτελέσματος.

Μία ευχάριστη, ανώδυνη μέθοδος

O μικροχρωματισμός του δέρματος του κεφαλιού (SMP ή STP) πραγματοποιείται άνετα στην υπερσύγχρονη κλινική μας, ενώ εσείς χαλαρώνετε βλέποντας ταινίες ή απολαμβάνετε έναν σύντομο ύπνο. Η διάρκεια της συνεδρίας για τη θεραπεία είτε του εμπρόσθιου μισού τμήματος του τριχωτού της κεφαλής, είτε της κορυφής του κεφαλιού είναι περίπου 4 ώρες. Φυσικά η συνεδρία διαρκεί περισσότερο εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερες περιοχές.

Πολλοί από τους ασθενείς μας αισθάνονται άνετα χωρίς τη χρήση τοπικού αναισθητικού, αλλά ως ιατρική κλινική μπορούμε να μουδιάσουμε πλήρως το τριχωτό της κεφαλής, εάν είναι επιθυμητό. Προτεραιότητά μας είναι να κάνουμε τη διαδικασία όσο το δυνατόν ευκολότερη και πιο άνετη για σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσες συνεδρίες SMP θα χρειαστώ;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις περιοχές της αραίωσης. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 4 ώρες και μπορεί να προσφέρει κάλυψη σε μία περιοχή, όπως για παράδειγμα την κορυφή του κεφαλιού. Επίσης, για τον ανασχεδιασμό της πρόσθιας γραμμής (hairline) ή την κάλυψη μιας ουλής ή περισσότερων ουλών που είναι αποτέλεσμα μιας παλαιότερης μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUT, αρκεί μία συνεδρία. Αν όμως υπάρχει εκτενής αραίωση ή ακόμα και φαλάκρα σε όλο το κεφάλι, τότε είναι πιθανό να χρειαστούν 3 ή 4 συνεδρίες για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, με μεσοδιαστήματα 10-20 ημερών.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα;

Το αποτέλεσμα διαρκεί πολλά χρόνια. Το χρώμα δεν ξεθωριάζει, απλά γίνεται λίγο πιο ανοιχτό μακροπρόθεσμα. Τότε αν το επιθυμείτε, μπορείτε να υποβληθείτε σε μία «retouch» συνεδρία για να ενισχύσετε το χρώμα ή και την πυκνότητα και να συντηρήσετε το άψογο αποτέλεσμα για πολλά χρόνια ακόμη.

Θα αλλάξει το χρώμα όπως συμβαίνει με τα τατουάζ;

Όχι. Σε αντίθεση με τα μελάνια του τατουάζ, η μελάνη που χρησιμοποιείται για την τριχομοιοπύκνωση δεν περιέχει πρόσθετες χρωστικές ή άλλες ουσίες, καθώς κινείται στο χρωματικό φάσμα των κοντοκουρεμένων μαλλιών. Επίσης, το SMP εφαρμόζεται με διαφορετικά εργαλεία σε σχέση με αυτά των παραδοσιακών τατουάζ, καθώς πρόκειται για βελόνες και μηχανήματα ειδικά σχεδιασμένα για εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής.

Είναι ανιχνεύσιμο το αποτέλεσμα του Scalp Micropigmentation;

Το Scalp Micropigmentation είναι μία δημοφιλής μέθοδος αντιμετώπισης της τριχόπτωσης ακριβώς χάρη στο απολύτως φυσικό και μη ανιχνεύσιμο αποτέλεσμα που προσφέρει. Χρησιμοποιούνται ειδικά μελάνια και ειδικός τρόπος έγχυσής τους στο τριχωτό της κεφαλής ώστε να δημιουργούνται πιστά αντίγραφα των φυσικών τριχοθυλακίων. Ακόμα κι αν κάποιος παρατηρήσει από πολύ κοντά το τριχωτό της κεφαλής, δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσά τους.

Έχω γκρίζα μαλλιά. Μπορώ να κάνω Scalp Micropigmentation;

Βεβαίως. Όσοι έχουν γκρίζα μαλλιά, μπορούν να επωφεληθούν εξίσου από τη μέθοδο SMP. Κατ’ αρχάς, συστήνεται το κόψιμο των μαλλιών σε κοντό μήκος, ώστε τα γκρίζα μαλλιά να μην φαίνονται τόσο γκρίζα καθώς η ρίζα τους είναι πάντα πιο σκούρα. Δεύτερον, χρησιμοποιείται χρωστική ουσία σε πιο γκριζωπή απόχρωση και προσαρμόζεται ώστε να ταιριάξει απόλυτα με τους πιο ανοιχτούς τόνους των μαλλιών και να μην γίνεται αντιληπτή η διαφορά.

Μπορεί να καλυφθεί με SMP μία ουλή μεταμόσχευσης μαλλιών;

Ναι! Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια τόσο πάνω στο σημείο της ουλής, όσο και στην περιοχή γύρω από την ουλή, αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο του τριχωτού της κεφαλής έχουν μείνει σημάδια από παλαιότερη μεταμόσχευση μαλλιών ή από άλλο χειρουργείο, έγκαυμα ή τραυματισμό. Το Scalp Micropigmentation προσφέρει άριστη κάλυψη των ουλών, ώστε να μην ξεχωρίζει ο άτριχος ουλώδης ιστός ανάμεσα από τα μαλλιά σας.

Θα χρειαστεί να απέχω από την εργασία μου;

Η τριχομοιοπύκνωση είναι μία μη επεμβατική μέθοδος που δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να λείψει κάποιος από την εργασία του, τον χώρο σπουδών του ή οποιαδήποτε άλλη καθημερινή δραστηριότητα. Μετά τη θεραπεία, είναι πιθανό να παρατηρηθεί μία ήπια ερυθρότητα για 2-3 ημέρες στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία υποχωρεί πολύ γρήγορα. Επίσης, επιτρέπεται να φοράτε καπέλο αν το νιώθετε απαραίτητο.

Μπορώ να λούσω ή να ξυρίσω τα μαλλιά μου μετά το SMP;

Συστήνεται να μην τρίψετε, λούσετε ή ξυρίσετε τη θεραπευμένη περιοχή για 4-5 ημέρες μετά τη συνεδρία SMP.

Μπορώ να μπω σε πισίνα, σάουνα ή ατμόλουτρο μετά το SMP;

Συστήνεται να αποφύγετε τη χρήση πισίνας, σάουνας ή ατμόλουτρου για 28 ημέρες μετά από την τελική συνεδρία SMP.

Σε τι διαφέρει το SMP από το παραδοσιακό τατουάζ;

Υπάρχουν τρεις βασικές διαφορές ανάμεσα στο Scalp Micropigmentation και τα παραδοσιακά τατουάζ. Πρώτον, η μελάνη του SMP εγχέεται πιο επιφανειακά σε σχέση με τα κλασικά τατουάζ, δηλαδή σε βάθος μόλις 2 χιλιοστών μέσα στη δερμίδα (χόριο). Δεύτερον, η τεχνική SMP βασίζεται αυστηρά στην αναπαραγωγή μικροκουκκίδων με τη μέθοδο του πουαντιγισμού (pointillism) και δεν σχεδιάζονται γραμμές ή σκιάσεις. Και τέλος, χρησιμοποιείται μόνο μία ειδική μελάνη που είναι πολύ πιο αραιωμένη σε σχέση με τα τυπικά μελάνια τατουάζ, γι’ αυτό δεν διασπάται σε διαφορετικά χρώματα, ούτε δείχνει πολύ έντονο το χρώμα ως αποτέλεσμα.