Φαρμακευτική αγωγή

Κατά τα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος επιβράδυνσης ή ακόμα και αντιστροφής της εξέλιξής της.

Στην κλινική μας μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με τις πλέον κατάλληλες φαρμακευτικές αγωγές για την εκ νέου ανάπτυξη των μαλλιών βάσει των ατομικών σας χαρακτηριστικών. Τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί της χειρουργικής επέμβασης ή, σε κάποιες περιπτώσεις, σε συνδυασμό με την επέμβαση για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Φιναστερίδη

Η φιναστερίδη μπορεί να αποτελεί εξαιρετική επιλογή για άνδρες κατά τα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης ανδρικού τύπου.

Η θεραπεία περιλαμβάνει ένα δισκίο την ημέρα και εμποδίζει τον σχηματισμό της διυδροτεστοστερόνης (DHT), της ορμόνης που προκαλεί τη συρρίκνωση των τριχοθυλακίων και τελικά την αναστολή της ανάπτυξης των τριχών. Μπορεί να σταθεροποιήσει την τριχόπτωση, ακόμα και να κάνει τα μαλλιά πιο πυκνά όταν χρησιμοποιείται σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Συνήθως τα καλύτερα αποτελέσματα είναι ορατά στο στεφάνι και στο μέσον του τριχωτού της κεφαλής, αλλά μπορεί να βελτιώσει επίσης την αραίωση στη μετωπιαία περιοχή.

Η φιναστερίδη χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή και δεν συνιστάται για γυναίκες. Ο γιατρός μας θα συζητήσει μαζί σας τα οφέλη και τις πιθανές παρενέργειες και θα σας συμβουλεύσει εάν αποτελεί κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Μινοξιδίλη

Η μινοξιδίλη έχει τη μορφή υγρού ή αφρού και εφαρμόζεται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. Επιδρά ενισχύοντας τη ροή του αίματος προς τα τριχοθυλάκια και έτσι διεγείρει και παρατείνει τη φάση ανάπτυξης των τριχών. Έχει καταδειχτεί ότι βοηθά στην πρόληψη της περαιτέρω τριχόπτωσης στους 4 από τους 5 άνδρες και γυναίκες.

Όπως ισχύει και για τη φιναστερίδη, η μινοξιδίλη αποτελεί καλή επιλογή κατά τα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης. Ωστόσο, αλλά ωφελεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, ενώ τα περισσότερα προϊόντα διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή.

Η ομάδα της κλινικής μας θα σας εξηγήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης φαρμακευτικής αγωγής για την τριχόπτωση και θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τα καλύτερα προϊόντα και συνήθειες για τη διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας.