PRP HAIR μόνο 250€ οι 4 συνεδρίες

Το PRP αποτελεί θεραπεία για την τριχόπτωση, εποχική ή μη!

PRP (Platelet Rich Plasma)

H θεραπεία με πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μια μη χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Περιλαμβάνει την πραγματοποίηση σύντομων εγχύσεων στο τριχωτό της κεφαλής με ένα συμπυκνωμένο διάλυμα που προέρχεται από ένα δείγμα του δικού σας αίματος. Είναι ένα είδος «βιοθεραπείας», η οποία χρησιμοποιεί την ικανότητα ίασης και αποκατάστασης του ίδιου σας του σώματος. Και αυτός είναι ο λόγος που συχνά έλκει ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να αποφύγουν τα φαρμακευτικά προϊόντα ή να τη χρησιμοποιήσουν επιπλέον κάποιας άλλη θεραπείας για την τριχόπτωση.

H θεραπεία με PRP αποτελεί μια αρκετά νέα θεραπευτική επιλογή για την τριχόπτωση. Ωστόσο, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για παθήσεις των αρθρώσεων και για την αναζωογόνηση του προσώπου, ενώ παράλληλα έχουν δημοσιευτεί πολλές μελέτες που διερευνούν την PPR σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει αποδειχτεί ως μια πολύ ασφαλής θεραπεία και, παρόλο που η απόκριση κάθε ασθενούς θα είναι διαφορετική, παρατηρούμε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Είναι όλες οι θεραπείες PRP το ίδιο;

Όχι. Ο όρος PRP είναι πολύ ευρύς και οι πιθανότητες επίτευξης του επιθυμητού αποτελέσματος εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Η συγκέντρωση αιμοπεταλίων και άλλων συστατικών του αίματος στο δείγμα PRP πρέπει να ελέγχεται με ακρίβεια και να προσαρμόζεται σύμφωνα με την υπό θεραπεία πάθηση. Κρίσιμος παράγοντας είναι επίσης η επιλογή της συσκευής φυγοκέντρησης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του δείγματος PRP. Είναι σημαντικό να ελέγχονται τα επιστημονικά διαπιστευτήρια της συσκευής που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σας, καθώς και το σκεπτικό του ιατρικού προσωπικού βάσει του οποίου σας προτείνει τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Τι είναι η ένεση PRP;

Το πλάσμα είναι το υγρό συστατικό του αίματος και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του όγκου του. Στο πλάσμα υπάρχουν τρεις τύποι αιμοσφαιρίων, τα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν το οξυγόνο, τα λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων και τα αιμοπετάλια, τα οποία είναι υπεύθυνα για την πήξη του αίματος, καθώς και για την επούλωση και αποκατάσταση τραυμάτων.

Το PRP, δηλαδή το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, είναι ένα διάλυμα πλάσματος που περιέχει περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα. Μετά από τραυματισμό, τα αιμοπετάλια διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην επούλωση, καθώς απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι μια ομάδα πρωτεϊνών που διεγείρουν την ανάπτυξη συγκεκριμένων ιστών.

Θεωρείται ότι πολλοί από αυτούς τους αυξητικούς παράγοντες προάγουν την ανάπτυξη των τριχών.

Πως λειτουργεί το PRP;

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών. Υπάρχουν περιορισμένες μελέτες που καταδεικνύουν ότι το PRP μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών σε εργαστηριακό περιβάλλον και στις κλινικές μελέτες. Θεωρείται ότι οι αυξητικοί παράγοντες του PRP διεγείρουν τα νέα αιμοφόρα αγγεία, ενισχύουν τη φυσική διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων και πιθανώς διεγείρουν τα βλαστοκύτταρα. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες έρευνες για τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το PRP σε σχέση με την ανάπτυξη των τριχών.

Πως γίνεται η προετοιμασία του PRP;

Αφού ολοκληρωθεί η αιμοληψία, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα διαχωρίζεται από το υπόλοιπο αίμα μέσω ενός αυτόματου συστήματος φυγοκέντρησης.

Πόσο αίμα συλλέγεται;

Θα χρειαστεί να συλλέξουμε 44 ml αίματος, ποσότητα λίγο μεγαλύτερη από αυτή που απαιτείται για μια κοινή αιματολογική εξέταση. Χρησιμοποιούμε μια βελόνα τύπου πεταλούδας και οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι αυτή η διαδικασία δεν προκαλεί πόνο.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία;

Στην περιοχή του κεφαλιού όπου πρέπει να εφαρμοστεί η θεραπεία γίνεται τοπική αναισθησία μέσω ενέσεων. Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η διαδικασία είναι όσο πιο άνετη γίνεται. Μόλις ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός του PRP από το δείγμα αίματός σας, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα εγχέεται ακριβώς κάτω από το δέρμα σε ακριβείς ποσότητες και σε συγκεκριμένο βάθος.

Προτείνουμε την επανάληψη της θεραπείας σε 3 θεραπευτικές συνεδρίες με μεσοδιάστημα 4 εβδομάδων. Για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων, συστήνουμε μία επαναληπτική συνεδρία κάθε 6-12 μήνες.

Υπάρχουν κίνδυνοι στη θεραπεία με PRP;

Εφόσον το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) προέρχεται από το δικό σας αίμα, οι ανησυχίες ως προς την ασφάλεια είναι ελάχιστες. Μέχρι σήμερα καμία μελέτη δεν έχει καταδείξει ανησυχίες ως προς την ασφάλεια ή σημαντικές παρενέργειες της θεραπείας με PRP. Το PRP χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην ορθοπεδική και την οδοντιατρική χωρίς καμία αναφερόμενη παρενέργεια.

Κάποιοι ασθενείς αισθάνονται δυσφορία μετά τη διαδικασία, αλλά οι περισσότεροι δεν αναφέρουν πόνο. Υπάρχει πιθανότητα πρηξίματος στο τριχωτό της κεφαλής και το μέτωπο, το οποίο συνήθως υποχωρεί εντός 3-5 ημερών.

Αντενδείξεις

Θα πρέπει να μας ενημερώσετε στις παρακάτω περιπτώσεις:

Icon

Aν λαμβάνετε
αντιπηκτική αγωγή

Icon

Αν λαμβάνετε
β-αποκλειστές

Icon

Αν έχετε κάποια ενεργή λοίμωξη ή πάθηση στο τριχωτό της κεφαλής

Icon

Σε περίπτωση που
είστε έγκυος

Είστε υποψήφιος/α για PRP;

Η θεραπεία με PRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους: ως ανεξάρτητη θεραπεία ή ως συμπληρωματική της μεταμόσχευσης μαλλιών.


1. Ανεξάρτητη θεραπεία:

Για άνδρες και γυναίκες που παρουσιάζουν αραίωση των μαλλιών, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να τους καθιστά υποψήφιους για μεταμόσχευση μαλλιών. Για άνδρες και γυναίκες που δεν ανέχονται άλλες ιατρικές θεραπείες, όπως το Propecia (φιναστερίδη) ή το Regaine (μινοξιδίλη), ή θέλουν να τις χρησιμοποιούν σε συνδυασμό για επιπλέον όφελος.

2. Ως συμπλήρωμα στη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών:

Υπάρχει πιθανότητα η θεραπεία με PRP να ενισχύει τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του οργανισμού μετά τη μεταμόσχευση τόσο στη δότρια όσο και στη λήπτρια περιοχή. Η έρευνα με χρήση της θεραπείας PRP κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι περιορισμένη και οι περισσότερες πληροφορίες μας είναι ανεπίσημες. Επιπλέον, εάν η δότρια περιοχή ενός ατόμου είναι περιορισμένη και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέρος της περιοχής με τριχόπτωση κατά τη μεταμόσχευση, η θεραπεία με PRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα για να διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών στις περιοχές όπου δεν έγινε μεταμόσχευση

Θα λειτουργήσει η θεραπεία με PRP σε εσάς;

Έχουμε δει κάποια πολύ καλά αποτελέσματα με την PRP όταν εφαρμόζεται σε περιοχές που παρουσιάζουν αραίωση. Ωστόσο, δεν λειτουργεί για όλους τους ασθενείς και δεν γνωρίζουμε γιατί λειτουργεί καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις σε σχέση με άλλες. Η χρήση της θεραπείας με PRP για την ανάπτυξη των τριχών είναι σχετικά πρόσφατη και δεν έχει εγκριθεί από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για αυτή τη θεραπεία. Επομένως θεωρείται ακόμα πειραματική.

Στην κλινική μας έχουμε αποφασίσει να προσφέρουμε τη θεραπεία με PRP λόγω των άριστων αποτελεσμάτων που έχουν παρατηρηθεί από ορισμένους κορυφαίους, διεθνώς αναγνωρισμένους ιατρούς με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών και των μελετών που έχουν δείξει ότι τα αποτελέσματα είναι καλά. Λειτουργεί καλύτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτές και συρρικνωμένες τρίχες, ενώ συνήθως δεν είναι αποτελεσματική σε περιοχές με πλήρη τριχόπτωση.