Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Αυτή είναι η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζουμε στη reGrow Clinic και αυτή με την οποία προσφέρουμε όλα τα αποτελέσματα που βλέπετε στο site μας.

icon

Ελάχιστα επεμβατική διαδικασία

icon

Χωρίς ουλές και σημάδια

icon

Ταχεία επούλωση δότριας περιοχής

icon

Συντομότερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

icon

Δυνατότητα λήψης τριχοθυλακίων από περιοχές τριχοφυΐας προσώπου και σώματος

icon

Δυνατότητα διόρθωσης παλαιότερων μεταμοσχεύσεων μαλλιών FUT/Strip

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE: Μόνο οφέλη για τους ασθενείς

Η FUE (Follicular Unit Extraction) είναι η πλέον εξελιγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών, καθώς μετατρέπει τη θεραπεία σε μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που δεν αφήνει ουλές και σημάδια στη δότρια περιοχή. Αποτελεί την τελευταία σημαντική τεχνική εξέλιξη στον τομέα της χειρουργικής αποκατάστασης του τριχωτού της κεφαλής και συνδυάζει όλα τα οφέλη της μεταμόσχευσης μαλλιών ελαχιστοποιώντας τον πόνο, τις παρενέργειες και την ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον ιατρικό εξοπλισμό και τις σύγχρονες μεθόδους εξαγωγής, συντήρησης και εμφύτευσης των μοσχευμάτων (grafts), η μεταμόσχευση μαλλιών FUE μπορεί να προσφέρει ένα άριστο, φυσικό, πυκνό αποτέλεσμα.

Το βασικό σημείο υπεροχής της FUE

Σε αντίθεση με την παλαιότερη και πιο επεμβατική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUT, οι ασθενείς απολαμβάνουν μία σχεδόν αναίμακτη διαδικασία με τη μέθοδο FUE. Τα τριχοθυλάκια εξάγονται ένα-ένα από τη δότρια περιοχή με πολύ μικροσκοπικά εργαλεία που δεν τραυματίζουν το δέρμα. Έχουν διάμετρο μικρότερη του ενός χιλιοστού, αφαιρούν με ασφάλεια το κάθε τριχοθυλάκιο και με μία κίνηση το εμφυτεύουν στη νέα του θέση, επιτρέποντας ταχεία επούλωση και αποκατάσταση της δότριας και της λήπτριας περιοχής.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE βήμα-βήμα

Βήμα 1ο

Το πρώτο βήμα στη μεταμόσχευση μαλλιών FUE είναι η λεπτομερής μελέτη όλου του τριχωτού της κεφαλής με ειδικό δερματοσκόπιο ώστε να καταγράψουμε τα χαρακτηριστικά και την πυκνότητα των τριχοθυλακίων τόσο στη δότρια, όσο και στη λήπτρια περιοχή. Καταγράφουμε τη βαθμίδα τριχόπτωσης με βάση την κλίμακα Norwood και χρησιμοποιούμε εξελιγμένες φόρμουλες υπολογισμού για να καθορίζουμε την τιμή κάλυψης (Coverage Value) που μπορούμε να πετύχουμε στις αραιωμένες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Βήμα 2ο

Είναι το βήμα στο οποίο σχεδιάζεται όλη η μεταμόσχευση μαλλιών. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια της δότριας περιοχής, προστατεύοντάς την όμως από την αφαίρεση ενός υπερβολικού αριθμού μοσχευμάτων, ώστε να συνεχίσει να φαίνεται πυκνή και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών. Για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα της μέγιστης πυκνότητας, προχωράμε σε μία «έξυπνη» κατανομή των τριχοθυλακίων στις αραιωμένες περιοχές με ιδιαίτερη έμφαση στο μπροστινό τμήμα του τριχωτού, καθώς έχει αποδειχτεί ότι η πυκνότητα σε αυτήν την περιοχή «ξεγελάει» το μάτι και χαρίζει αίσθηση μεγαλύτερης πυκνότητας σε όλο το τριχωτό. Δίνουμε επίσης μεγάλη προσοχή στον σχεδιασμό της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής, καθώς αποτελεί ένα από τα καθοριστικά σημεία για τη φυσικότητα του τελικού αποτελέσματος. Ο σχεδιασμός της γίνεται πάντα σε αρμονία με την ηλικία και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου του ασθενούς.

Βήμα 3ο

Σε αυτό το σημείο ξεκινάει η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Αφαιρούμε ένα-ένα τα τριχοθυλάκια είτε με τη μέθοδο της manual FUE, είτε με την τεχνική της motorized FUE. Η διαδικασία της εξαγωγής διαρκεί περίπου 2 έως 4 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των μοσχευμάτων που είναι να συλλεχθούν.

Βήμα 4ο

Ακολουθεί ο διαχωρισμός και η ομαδοποίηση των τριχοθυλακίων ανάλογα με τον αριθμό των τριχών που περιέχουν (μονότριχα, δίτριχα, τρίτριχα, τετράτριχα, κ.ο.κ.). Από τη στιγμή της εξαγωγής μέχρι τη στιγμή της εμφύτευσής τους, τα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και μέσα σε ειδικό διάλυμα με συστατικά που εξασφαλίζουν την επιβίωση και την επανέκφυσή τους στη νέα τους θέση.

Βήμα 5ο

Χάρη στο ειδικό λογισμικό πρόγραμμα Graft Calculator, μία εφαρμογή πιστοποιημένη από το World FUE Institute, πραγματοποιείται καταμέτρηση των μοσχευμάτων μπροστά στα μάτια σας. Τα τριχοθυλάκια καταχωρούνται με βάση των αριθμό των τριχών που περιέχουν και μπορούμε να γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια τον αριθμό τους ανά πάσα στιγμή και να οργανώνουμε πιο αποτελεσματικά την κατανομή τους στις αραιωμένες περιοχές. Το Graft Calculator αποτελεί ένα αντικειμενικό εργαλείο μέτρησης μοσχευμάτων και άρα την πραγματική εγγύηση για σας.

Βήμα 6ο

Αφού ολοκληρωθεί η εξαγωγή και η καταμέτρηση των τριχοθυλακίων, ακολουθεί η τοποθέτησή τους με ατραυματικό Implanter Pen, το οποίο εμφυτεύει τα μοσχεύματα στη νέα τους θέση με μία κίνηση. Στη reGrow Clinics χρησιμοποιούμε το μικρότερο Implanter Pen της αγοράς, που μας επιτρέπει όχι μόνο να μην τραυματίζουμε τους ιστούς, αλλά να τοποθετούμε τα τριχοθυλάκια πολύ κοντά το ένα στο άλλο κι έτσι να επιτυγχάνουμε τη μέγιστη πυκνότητα. Το Implanter Pen, γνωστό και ως τσόι, επιτρέπει απολύτως φυσικό και μη ανιχνεύσιμο αποτέλεσμα, καθώς επίσης ταχύτερη επούλωση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εμφύτευσης. Το στάδιο της εμφύτευσης των τριχοθυλακίων διαρκεί περίπου 4 ώρες. Αφού ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση μαλλιών, προχωράμε στο λούσιμο της δότριας περιοχής και αφού σας δοθούν οι σχετικές οδηγίες για τις πρώτες ημέρες, μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας. Το επόμενο ραντεβού σας προγραμματίζεται μετά από 2 ημέρες για το λούσιμο και τον επανέλεγχο της περιοχής.

Μέγιστη πυκνότητα με το μικρότερο Implanter Pen της αγοράς

Στη reGrow Clinic, η μεταμόσχευση μαλλιών FUE πραγματοποιείται με το μικρότερο Implanter Pen της αγοράς. Είναι το πλέον εξελιγμένο εργαλείο εμφύτευσης των τριχοθυλακίων που επιτρέπει μάξιμουμ πυκνότητα στις αραιωμένες περιοχές, χάρη στις μικροσκοπικές εισόδους που ανοίγει στο δέρμα, επιτρέποντάς μας να τοποθετούμε τα τριχοθυλάκια πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Το Implanter Pen έχει διάμετρο μικρότερη του ενός χιλιοστού (περίπου 0,7mm) και μας δίνει τη δυνατότητα να εμφυτεύουμε τα μοσχεύματα (grafts) με μία κίνηση χωρίς να τραυματίζουμε τα γύρω τριχοθυλάκια, τις φλέβες, τα νεύρα και το κολλαγόνο, που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και την επανέκφυση των μοσχευμάτων. Με το Implanter Pen, ελαχιστοποιούμε την ταλαιπωρία των μοσχευμάτων, αποφεύγοντας την επαφή τους με άλλα ιατρικά εργαλεία, και τα εμφυτεύουμε με μία κίνηση στις αραιωμένες περιοχές, πάντα με την κατάλληλη γωνία και κατεύθυνση.

Η FUE είναι η ιδανική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών για όσους:

icon

Επιθυμούν μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία χωρίς ουλές

icon

Επιθυμούν φυσικό, πυκνό, μη ανιχνεύσιμο αποτέλεσμα

icon

Τους αρέσει να κουρεύουν τα μαλλιά τους πολύ κοντά

icon

Είναι αθλητές και πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στις προπονήσεις τους

icon

Έχουν κριθεί ακατάλληλοι για τη μέθοδο FUT/Strip λόγω μειωμένης ελαστικότητας του δέρματος

icon

Θέλουν να διορθώσουν ένα κακό αποτέλεσμα παλαιότερης μεταμόσχευσης μαλλιών FUT/Strip

icon

Θέλουν να αποκαταστήσουν την τριχοφυΐα σε ουλή παλαιότερης μεταμόσχευσης μαλλιών FUT/Strip

icon

Eπιθυμούν να προβούν σε δεύτερη συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών μετά από παλαιότερη συνεδρία FUT

icon

Αποτελούν περιστατικά στα οποία ως δότρια περιοχή χρησιμεύει η περιοχή των γενιών ή του σώματος

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το FU;

Το FU αποτελεί το ακρωνύμιο του Follicular Unit που είναι το τριχοθυλάκιο ή αλλιώς η τριχοθυλακική μονάδα, και αποτελεί τη βάση της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, αφού οι τρίχες δεν φύονται μία-μία αλλά σε ομάδες με ρίζα το τριχοθυλάκιο. Κάθε τριχοθυλάκιο μπορεί να φέρει 1, 2, 3, 4 ή και περισσότερες τρίχες, και αποτελεί ένα μικροπεριβάλλον από κύτταρα, νεύρα και αιμοφόρα αγγεία. Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, εξάγουμε και μεταφέρουμε ολόκληρο το τριχοθυλάκιο και όχι μία-μία τις τρίχες ξεχωριστά, γιατί αυτό θα κατέστρεφε την επιβίωσή τους.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της FUE;

Το βασικό πλεονέκτημα της FUE είναι ότι εφαρμόζεται με την εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Αυτό συνεπάγεται την έλλειψη μιας μεγάλης γραμμικής ουλής στη δότρια περιοχή, όπως ισχύει με την μέθοδο FUT/Strip, σημαντικά λιγότερο πόνο ή ενόχληση μετά το χειρουργείο, ταχύτερη επούλωση της δότριας περιοχής και πιο σύντομη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Επιπλέον, η μέθοδος FUE επιτρέπει την αξιοποίηση περιοχών από όπου είναι αδύνατο να ληφθούν μοσχεύματα με την παλαιότερη μέθοδο FUT, όπως τα πλαϊνά της κεφαλής, τα γένια και το σώμα. Επιτρέπει ακόμα την εξαγωγή τριχοθυλακίων από σημεία πυκνής τριχοφυΐας της δότριας περιοχής και την ανακατανομή τους στις αραιωμένες περιοχές με στόχο να ελαχιστοποιηθεί η αντίθεση ανάμεσα στα σημεία πυκνής και αραιής τριχοφυΐας. Με τη στρατηγική ανακατανομή των τριχοθυλακίων επιτυγχάνεται πιο ομοιόμορφη πυκνότητα σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής.

Πονάει η FUE;

Όχι. Στη reGrow Clinic, η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται σε ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Μάλιστα, χορηγούμε πολύ μικρή δόση αναισθησίας, καθώς την εγχέουμε σε στοχευμένα σημεία του τριχωτού της κεφαλής που σταματάνε όλη τη διαδρομή του πόνου προς το τριχωτό (μέθοδος αναισθησίας Ring Block), καθιστώντας απολύτως ανεκτή τη διαδικασία της μεταμόσχευσης. Σημειώστε ότι για μία μεταμόσχευση μαλλιών, χρειάζεται μικρότερη ποσότητα αναισθητικής ουσίας από όση χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος! Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, αρκεί η λήψη ενός κοινού αναλγητικού τα πρώτα 24ωρα για την αντιμετώπιση τυχόν ενόχλησης.

Πόσο χρόνο διαρκεί μία μεταμόσχευση μαλλιών FUE;

Η διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE εξαρτάται από τον αριθμό των τριχοθυλακίων που έχουμε προγραμματίσει να εξάγουμε από τη δότρια περιοχή και να εμφυτεύσουμε στις αραιωμένες περιοχές. Σε γενικές γραμμές, μία μεταμόσχευση 1.500 τριχοθυλακίων ολοκληρώνεται σε χειρουργείο μιας ημέρας (περίπου 8 ώρες), ενώ αν στόχος είναι να μεταμοσχευθούν 2.500 τριχοθυλάκια, τότε πρόκειται για ένα mega session το οποίο απαιτεί χειρουργείο δύο ημερών για να ολοκληρωθεί.

Αφήνει σημάδια η FUE;

Όχι! Αυτό άλλωστε είναι το σημείο υπεροχής της μεθόδου FUE. Τα μοσχεύματα εξάγονται ένα-ένα από τη δότρια περιοχή, με αποτέλεσμα να αφήνουν πίσω τους μικροσκοπικές οπές σαν τελίτσες με διάμετρο μικρότερη του ενός χιλιοστού, που επουλώνονται μέσα σε 2-4 ημέρες και δεν είναι πλέον ανιχνεύσιμες.

Είναι φυσικό το αποτέλεσμα;

Όταν η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό με τη σύγχρονη μέθοδο FUE, τα πιο εξελιγμένα ιατρικά εργαλεία και ειδικά λογισμικά προγράμματα, τότε το αποτέλεσμα είναι φυσικό και μη ανιχνεύσιμο. Ακόμα κι αν κάποιος παρατηρήσει από πολύ κοντά το τριχωτό της κεφαλής, δεν μπορεί να καταλάβει ότι τα μαλλιά είναι μεταμοσχευμένα. Η φυσικότητα του αποτελέσματος εξαρτάται από τη σωστή κατανομή των μοσχευμάτων, την επιλογή των κατάλληλων τριχοθυλακίων για συγκεκριμένες ζώνες του τριχωτού της κεφαλής, τη γωνία εμφύτευσής τους, τον σωστό σχεδιασμό της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής και άλλες παραμέτρους που άπτονται της πλαστικής χειρουργικής, γι’ αυτό και στη reGrow Clinic η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται μόνο από πλαστικό χειρουργό.

Μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία;

Ναι. Αν κριθεί κάποια στιγμή απαραίτητη μία δεύτερη μεταμόσχευση μαλλιών, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί, αφού η μέθοδος FUE δεν αφήνει ουλή στο πίσω μέρος της κεφαλής και επί της ουσίας διατηρεί άθικτη τη δότρια περιοχή.

Πότε αναπτύχθηκε η μέθοδος FUE;

Η τεχνική FUE λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1988 από τον Masumi Inaba και αμέσως άρχισε να κερδίζει έδαφος σε όλον τον κόσμο. Το 1997, οι αδερφοί Woods από την Αυστραλία εξήγαγαν μεμονωμένα τριχοθυλάκια χρησιμοποιώντας κυκλικά εργαλεία εξαγωγής μοσχευμάτων (punches) διαμέτρου ενός χιλιοστού, με ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα. Ήταν το 2002 όταν ο William R. Rassman και ο Robert M. Bernstein περιέγραψαν την επαναστατική αυτή τεχνική εξαγωγής μεμονωμένων τριχοθυλακίων για πρώτη φορά σε επιστημονικό περιοδικό. Η τεχνική κέρδισε αμέτρητους οπαδούς και διαδόθηκε γρήγορα σε όλον τον κόσμο, χάρη στο βασικό σημείο υπεροχής της: την απουσία ουλών στη δότρια περιοχή σε αντίθεση με την παλαιότερη μέθοδο FUT (Follicular Unit Transplantation) ή αλλιώς Strip, που απαιτεί την αφαίρεση μιας ολόκληρης λωρίδας δέρματος από τη δότρια περιοχή, αφήνοντας πίσω της μία μεγάλη ευθεία ουλή, που παραμένει ορατή εφ’ όρου ζωής.